110 jaar Transvaal

De Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost bestaat 110 jaar en daarom is het feest van zondag 16 tot zondag 23 juni. Museum zonder Muren Transvaal organiseert ‘Honderdtien jaar Transvaal, week van feest & verhaal’, samen met bewoners en organisaties uit de buurt.

Er is tijdens deze week alle dagen iets te beleven in de Transvaalbuurt, zoals een Berlage fietstocht van Amsterdam-Oost naar Zuid en een puzzeltocht voor kinderen. Jos van der Lans en Frits Slicht geven historische lezingen over de Transvaalbuurt en Daniel Metz leidt een cultuurhistorische wandeling door de wijk.

Het kersverse servicecentrum Kraaipan organiseert het ‘Diner van toen’ en de locatievoorstelling Midzomernachtsdroom van HEIM biedt, naast de voorstellingen op het Steve Bikoplein, een gratis bijprogramma. Op het 100-jarige Transvaalplein wordt samen met Stadgenoot een heus verjaardagsritueel uitgevoerd met taart voor iedereen.

Museum zonder Muren

Museum zonder Muren Transvaal coördineert ‘Honderdtien jaar Transvaal, week van feest & verhaal’ maar bewoners en organisaties voeren hun eigen programmaonderdelen uit. Die kunnen overal in de buurt plaatsvinden. Het volledige programma staat vanaf 4 juni online op www.museumzondermuren.com. Volg het museum voor de laatste nieuwtjes op Facebook: Museum zonder Muren.

Museum zonder Muren Transvaal is in Nederland de enige in zijn soort. Het heeft geen gebouw maar beschouwt de hele Transvaalbuurt als museum. De collectie bestaat uit de architectuur, geschiedenis, verhalen, culturen en kunst. Het Museum zonder Muren Transvaal belicht deze aspecten op een museale en kunstzinnige manier en zet zo de Transvaalbuurt op de kaart.

Comments are closed.