‘Ik vertrok vanuit liefde. Echte liefde.’

Voor een laaiend enthousiaste Grote Zaal kwam zaterdagmiddag een eind aan een uniek avontuur: HEIM Romeo|Julia in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam. De Transvaalbuurt trok naar het Leidseplein. Community art veroverde het huis van het theater. Oldskool hiphop vloeide moeiteloos over in zwaardvechten, Romeo smachtte vanaf het balkon. Kortom eigentijdse...

Check het netwerk van Janine Toussaint op Amsterdam & Co

Superleuk natuurlijk, en een hele eer! Amsterdam & Co vroeg onze Janine plaats te nemen op hun online podium voor betrokken ‘stadmakers en te vertellen over haar werk met Moving Arts Project en haar netwerk in de Transvaalbuurt. En daar horen Diane Elshout, Noud Verhave en Afifa Tadmine uit de Transvaalbuurt...

HEIM Romeo|Julia

In juni 2015 presenteerde Moving Arts Project voor de vijfde keer HEIM in Transvaal. De jubileumeditie vierde het kunstenaarscollectief met HEIM Romeo|Julia op het Steve Bikoplein. In deze bewerking van Shakespeares klassieker schitterden acteurs uit Amsterdam Oost en omstreken, van professionals tot bewoners die voor het eerst op het toneel staan. Het Steve Bikoplein veranderde in een tijdelijk openluchttheater, compleet met middeleeuwse huizen, ruziënde Veronese families en dat beroemde balkon. In oktober werd de voorstelling eenmalig uitgevoerd in de Amsterdamse Stadsschouwburg in een speciale bewerking voor het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam.

Plaatjes kijken

Nagenieten van de voorstelling in de Stadsschouwburg? Gelukkig hebben we de foto's nog. Onder de knop Sfeer Proeven vind je nog veel meer foto's van de repetities, de voorstelling op het Steve Bikoplein en andere evenementen. Check ook de videoteasers!

Moving Arts Project

HEIM Romeo|Julia is een productie van Moving Arts Project, het kunstenaarscollectief van Diane Elshout, Noud Verhave en Janine Toussaint. Zij initiëren grootschalige community arts projecten zoals HEIM in Transvaal, het meerjarige kunstproject in de Amsterdamse Transvaalbuurt. Voor HEIM Romeo|Julia werken zij samen met Igor Krajinovic, Mariken Bijnen en Simon Rowe.

In de media

Interviews op FUNX en Amsterdam FM, online reportages en krantenberichten over HEIM Romeo|Julia en de mensen die de voorstelling maken tot het juweeltje uit de Transvaalbuurt. Luister en lees het allemaal hier!