Wie

Theatermaker/choreograaf Diane Elshout, beeldend kunstenaar / fotograaf Noud Verhave en architect/stedenbouwkundige Janine Toussaint vormen samen het kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP). Talentontwikkeling, cultuurparticipatie en het versterken van sociale netwerken zijn de rode draad in hun projecten.

Diane in lijst

De drie werken vanuit hun atelier in Tugela85 in Amsterdam Oost. MAP zet mensen in beweging om verandering en talent te ontwikkelen en maatschappelijke vragen zicht- en bespreekbaar te maken. Naast het initiëren van (grootschalige) community arts projecten levert MAP trainingen en advies. Met HEIM Romeo | Julia initieert MAP voor de vijfde keer een langdurig community arts project in de Amsterdamse Transvaalbuurt. Eerder realiseerden zij HEIM Thuis in Transvaal, HEIM VerANDERt, HEIM Alice in Transvaal en HEIM MidZomerNachtsDroom. Andere projecten zijn onder meer de Majuba- en Schalk Burgerramen in opdracht van Stadgenoot, OntKIEM West, de voorstelling GROEIstadion en de Chillbus.

Janine in lijst

Het drietal is betrokken bij Tugela85, een culturele wijkonderneming in Amsterdam-Oost waar kunst, groen en duurzaam ondernemerschap elkaar ontmoeten. Tugela85 heeft onder andere de MoTuin opgezet, het groene buurtproject met moestuin op wielen dat is bekroond tot het ‘Groen Dichterbij Icoonproject 2013 van Noord Holland’.

 

IMG_20150502_175133938

De leden van MAP zijn ook betrokken bij andere lokale initiatieven en de plaatselijke politiek. Ze weten wat er speelt in de wijk en beschikken over een uitgebreid netwerk onder bewoners, middenstand, beleidsmakers en welzijnsorganisaties. Met verrassende vragen en onverwachte antwoorden dragen ze bij aan een open en nieuwsgierige cultuur. Hiervoor ontwikkelen ze samen met inwoners van de wijk onalledaagse, creatieve projecten.