HEIM Romeo|Julia in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam

Voor de jubileumeditie van HEIM in Transvaal kreeg Moving Arts Project een bijzondere kans: voor één keer spelen in het toneelbeeld van Medea door Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg. MAP zei direct ja en en gaf een stevige draai aan de oorspronkelijke versie. HEIM Romeo|Julia in het toneelbeeld van TA werd een spiksplinternieuwe voorstelling.

HEIM op bezoek bij Medea 2

In het tijdelijk openluchttheater waren de territoria van de families Capulet en Montague overduidelijk. Links de Capulets, rechts de Montagues, met de moskerk als buffer in het midden. In het wit van het toneelbeeld van Medea vielen echter de zichtbare grenzen weg. Het conflict tussen de Veronese families kwam des te meer op de voorgrond en zat vooral in taal en beeldvorming. Het radicaal andere decor vroeg om een nieuwe interpretatie van rollen, teksten en scènes. Ook deed een aantal nieuwe spelers mee.

HEIM SSBA - 19sept - 08 klein

Van het stadsplein met optrekkende scooters naar de rust van de zaal. Van de openlucht naar het donker van de Stadsschouwburg. Van een decor gebouwd met spullen uit de buurt naar strakke witte vlakken en video-projecties. Community arts vanuit het hart van de wijk naar het huis van het theater. Regisseurs, spelers en de vormgevers maakten van HEIM Romeo|Julia in het toneelbeeld van TA een schitterende, spiksplinternieuwe voorstelling! Foto’s van deze unieke uitvoering vind je hier.

HEIM SSBA - 19sept - 09 klein