F.A.Q.

Wat is HEIM Romeo|Julia?

HEIM Romeo|Julia is een eigentijdse versie van Shakespeares tragedie over polarisatie en onmogelijke liefde, gemaakt door spelers, theatermakers en decorbouwers uit Amsterdam-Oost en omgeving. In juni 2015 trok de voorstelling stampvolle tribunes in een tijdelijk openluchttheater op het Amsterdamse Steve Bikoplein. Voor één keer is de openluchtvoorstelling te zien in de zaal in het toneelbeeld van Medea door Toneelgroep Amsterdam. Op zaterdag 17 oktober, aanvang 13.00.

De voorstelling heb ik al gezien. Waarom zou ik weer gaan kijken?

Om het radicaal andere decor. Enkele nieuwe spelers. Scènes zijn herschreven. En hoe vaak kun je je buurman uit Amsterdam-Oost zien schitteren op het toneel van de Stadsschouwburg? Vanuit je pluchen stoel! HEIM Romeo|Julia in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam is een spiksplinternieuwe tragedie zoals je ‘m nog niet eerder gezien hebt.

Kan ik er met mijn kinderen naartoe?

Wis en waarachtig! HEIM Romeo|Julia is een voorstelling voor alle leeftijden en geschikt voor de hele familie. In juni keken onze jongste bezoekers (4-5 jaar) ademloos naar de voorstelling, leefden mee met het zwaardvechten, de ontluikende liefde tussen Romeo en Julia en de vele ruziënde familieleden. Genoeg te beleven voor iedereen!

Maar wat als ik nou niks met theater heb? Tis allemaal fake!

“De hele wereld is een schouwtoneel en alle mensen zijn maar acteurs.” Uit: As you like it, William Shakespeare.

Shakespeare? Dit is 2015!

En daarom maakten spelers en makers uit Amsterdam-Oost deze eigentijdse tragedie over onmogelijke liefde en polarisatie in de samenleving. Zij gaven hun eigen, hedendaagse draai aan de teksten van Shakespeare. Dus dat.

Hoe kom ik vanuit Amsterdam-Oost helemaal naar het Leidseplein?

Heb jij even mazzel! Met je kaartje voor de voorstelling kun je ook gebruik maken van het GVB!

Ik heb op 10 oktober al iets anders… Is dit echt de laatste HEIM Romeo|Julia?

Ja. Om 13.00 in de middag is HEIM Romeo|Julia voor het allerlaatst te zien. En nog wel in het toneelbeeld van Toneelgroep Amsterdam. In de Stadsschouwburg. Mis het niet.

Is HEIM Romeo|Julia amateurtheater?

In HEIM Romeo|Julia schitteren spelers uit Amsterdam Oost en omgeving, van beroepsacteurs tot bewoners die voor het eerst op het podium staan. De bijzondere mix van acteurs brengt een unieke kruisbestuiving op het toneel. De voorstellingen in juni op het Steve Bikoplein vonden bezoekers “een pareltje uit de Transvaalbuurt”, “indrukwekkend”, “magisch” en “Shakespeare op zijn best’.

Wat betekent dat eigenlijk: HEIM Romeo|Julia is community art?

HEIM Romeo|Julia is onderdeel van HEIM in Transvaal, een kunstproject dat sinds 2011 uitgegroeid is tot een begrip in de Transvaalbuurt. Onder het motto “home made culture” ontwikkelen Moving Arts Project samen met spelers en decorbouwers uit de wijk theaterproducties die op alle fronten dichtbij huis zijn: urgent, herkenbaar en op straat in het hart van de wijk. Spelers bewerken onder begeleiding van ervaren kunstenaars de originele teksten tot eigentijdse scènes. Op het Steve Bikoplein bouwen makers en vrijwilligers een tijdelijk openluchttheater. De voorstelling is nu eenmalig en voor de allerlaatste keer te zien in de Stadsschouwburg.

Top! Doe mij zo’n pluchen stoel in die Grote Zaal. Hoe kom ik aan tickets?

Leuk dat je komt kijken! Bestel je kaartje vandaag nog en neem je familie, vrienden, buren en collega’s mee. HEIM Romeo|Julia, daar wil je bij zijn!